Родители въоръжават децата си

  • 14 март 2016 07:41

  • 2370
  • 0
Родители въоръжават децата си
©

Родители въоръжават децата си с лютиви спрейове и палки за самозащита. Така майките и бащите по-спокойно приемат факта, че че младежите се прибират в тъмните часове на деня от училище.

Много гимназисти сами си купуват електрошок, боксове и ножове с парите, дадени им за закуска, разказват техни съученици пред "Телеграф". Те дори ги съветвали да държат оръжията в ръцете си в неосветените райони, за да реагират бързо при нападение. Момичетата по-често носели спрейове, докато момчетата получавали палки и ги криели в якетата си.

Проверка в едно столично училище показва, че 24-ма тийнейджъри от един випуск в девети клас разполагат със швейцарски ножчета или такива тип „пеперуда“. Подобни средства за самозащита се продават свободно онлайн, като цените им са между 8 и 20 лв. Палки, приличащи на полицейски се търгуват по 17 лв.

Зам.-министърът по образованието Диян Стаматов потвърди, че все повече ученици се въоръжават. Той обясни, че родителите имат основания да се страхуват, защото живеем в опасни времена.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини