Антиимигрантските Воини на Один стъпиха в Естония

  • 08 март 2016 11:33

  • 2530
  • 4
Антиимигрантските Воини на Один стъпиха в Естония
© gettyimages (архив)

Естонските власти днес регистрираха организацията Воини на Один, предаде Интерфакс.

Публикуването на съответния документ позволява дейността на обединението, чиято цел е да защитава правата на гражданите и на определени категории от населението. В устава също е заложена и дейност по предотвратяване на криминални деяния, както и защита на околната среда. Членове на сдружението могат да бъдат всички естонски граждани, които са навършили 21 години. В същото време в устава на обединението не се споменава дали искащите да се влеят във Воините на Один трябва да имат чисто криминално досие.

Първите обединения Воин на Один (върховен бог в германската митология) се появиха в Норвегия и Финландия. Поводът за създаването на будещата противоречиви оценки организация бяха нападенията със сексуален характер срещу жени, извършени от имигранти в Германия и други европейски държави.

Спорез критици на организацията членовете на сдружението са близки до неонацизма и създават паралелни на официалните силови структури въоръжени подразделения.

По-рано естонският премиер Таави Рийвас отправи критики към създаването на сдружения срещу имигрантите. "Ние не трябва да допуснем по улиците да има шайки, които да бият чужденци и по този начин изгонват инвеститори и туристи", заяви той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2530 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
:) :)

2016.03.16 | 08:45

4
БХК не може да ги пипне, защото са в Естония, само в България БХК дерибейства над белите българи.

2016.03.15 | 18:43

3
В България има Луков марш, ама веднага скачат на него!

2016.03.09 | 06:49

2
ВОИНИТЕ НА ОДРИН ЩЕ ГИ ПРАТЯТ ВЪВ ВАЛХАЛА

2016.03.08 | 20:17

1
Надай се п... на к...ц! Колкото и турчолята на Ян Собиецки!

Добави коментар

Водещи новини