Оставиха в ареста трафиканти на хора

  • 07 март 2016 13:35

  • 864
  • 0
Оставиха в ареста трафиканти на хора
©

По искане на Районната прокуратура в Свиленград съдът в града наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Ангел М. /24 г./ и Димитър А. /50 г./ - и двамата от град Любимец, за противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Това съобщават от прокуратурата.

На 3 март около 00.30 часа в землището на свиленградското с. Маточина са били задържани 32-ма граждани на Ирак, от които 16 деца. Установено е било, че предния ден чужденците са преминали държавната граница от Турция в България, водени от петима турски каналджии. Те са предали групата иракски граждани на Ангел М. и на Димитър А., и са се върнали обратно в Турция. Двамата обвиняеми качили чужденците в леки автомобили, които чакали на път край с. Маточина, като целта била те да бъдат превозени до вътрешността на страната.

Шофьорите на автомобилите и иракските граждани били задържани от служители на "Гранична полиция" в землището на Маточина. Ангел М. и Димитър А., които се придвижвали пеша, също били задържани край селото. Районната прокуратура в Свиленград е предявила обвинения и на други петима, които са управлявали автомобилите. Спрямо тях са били взети мерки за неотклонение "парична гаранция"в размер от 1000 до 1800 лева, се посочва в съобщението на прокуратурата. Като веществени доказателства били иззети четири автомобила. Иракските граждани са настанени в център към дирекция "Миграция" в Любимец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини