Ценна реликва от Атон обикаля Русия преди изборите

  • 20 ноември 2011 13:02

  • 845
  • 3
Ценна реликва от Атон обикаля Русия преди изборите
©

Десетки хиляди руснаци се наредиха на огромна опашка пред централната московска катедрала, за да видят и целунат Пояса на Богородица - православна реликва, донесена от гръцки манастир в навечерието на парламентарните избори на 4 декември, съобщи "Ройтерс".

Реликвата, донесена от гръцки монаси, бе посрещната лично от премиера Владимир Путин. Вярващите смятат, че тя носи здраве и плодородие, пише dnevnik.bg.

"Ройтерс" посочва, че в опит да задържи доминиращата роля на своята партия "Единна Русия" в долната камара на парламента, Путин отдавна ухажва Руската православна църква. Бивш агент на КГБ той се представя днес като вярващ християнин.

Според организаторите на обиколката на Пояса на Богородица досега той е бил видян от над 2 милиона души. Фондация "Св. Андрей Първозванни" помогна реликвата да посети Норилск, Владивосток и Екатеринбург. Пред московския храм "Христос Спасител" хората чакат до 13 часа в студа.

Председател на фондацията е Владимир Якунин - началникът на руските държавни железници и дългогодишен съратник на Путин. По думите на Якунин пристигането и обиколката на реликвата съвсем случайно са съвпаднали с предизборния период. Обяснението на фондацията е, че са искали Поясът на Богородица да пристигне през лятото, но се оказало доста сложно организирането на пътуването на реликва, която не е напускала атонския манастир Ватопед повече от 200 години.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
845 3

Коментари 3

Добави коментар

2011.11.21 | 17:01

3
Агент на КГБ може да е бил Б.Б. под псевдоним "Тиквата" . А В.В.Путин е бил шеф на контраразузнаването за цяла из. Европа със седалище в Берлин . В последствие става директор на ФСБ . Улавяте ли разликата , господа "журналисти" ! А за елементарни справки, да сте чували ,преди да пишете глупости?!
komynist nacionalist.

2011.11.21 | 16:08

2
matyshka rysia ,tia shte ni osvobodi ot balgarskite izmennici i predateli na darjavata.
1

2011.11.20 | 14:15

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - -Ако си Фен на Футболната игра , влез и закупи своят любим футболен екип 2011/2012 !

Добави коментар

Водещи новини