Съвместното учение на границата ще затвори за час утре ГКПП-Кулата

  • 04 март 2016 18:56

  • 2172
  • 0
Съвместното учение на границата ще затвори за час утре ГКПП-Кулата
© Булфото(архив)

Във връзка с планираното съвместно учение "Граница 2016" утре в рамките на час ще бъде затворен ГКПП-Кулата за преминаване на превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР.

Очакваният интервал ще е от 11.00 до 12.00 часа, след което пропускателният режим на граничния пункт ще бъде изцяло възстановен.

На учението "Граница - 2016" утре ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт. Това информираха от Министерството на отбраната.

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск, съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България.

Предупредили сме за това съседите, ще използваме почивните дни, за да предислоцираме силите и средствата на двете министерства. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на реконструираната компресорна станция "Лозенец" край Стралджа.

Борисов допълни, че полицаите и военните ще патрулират заедно и бежанците, които влизат в страната извън контролно-пропускателните пунктове ще бъдат връщани към страните, от които са влезли. Засилването на охраната на границата с Гърция няма да стане за сметка на оголване на българо-туската граница.

Последвайте канала на

БТА
2172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини