Ядрените оръжия на Северна Корея ще са готови всеки момент, увери Ким Чен Ун

  • 04 март 2016 07:25

  • 2682
  • 5
Ядрените оръжия на Северна Корея ще са готови всеки момент, увери Ким Чен Ун
©

Ядрените оръжия на Северна Корея ще са готови "всеки момент". Това обяви лидерът Ким Чен Ун, предаде "Дойче Веле", като цитира севернокорейски медии.

Те също така ще бъдат приведени в бойна готовност, пише news.bg.

Той добавя, че Пхенян се готви да нанесе изпреварващи удари на враговете си, защото "сега е точното време да се защити суверенитета и демонстрира сила".

Очаквано, Ким Чен Ун спомена на първо място САЩ, "които водят война и разрушават други държави".

Това заяви той по време на вчерашния ракетен тест.

Вашингтон обаче се отнася все така скептично към ядрения потенциал на Пхенян, но е готов да отговори адекватно на провокации.

Северна Корея изстреля вчера няколко ракети с малък обсег, които паднаха в Японско море, съобщиха информационните агенции с позоваване на министерството на отбраната на Южна Корея.

Малко по-рано Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, въвеждаща по-строги санкции срещу Пхенян, в отговор на опита му с изстрелване на ракета с далечен обсег.

Резолюцията налага ограничения върху севернокорейския износ на ценни метали и обвързва държавите да проверяват всички товари за Северна Корея за това дали не съдържат забранени стоки и технологии.

Наред с това към „черния” списък са добавени още няколко севернокорейски граждани и организации.

Припомняме, Севера Корея отказа да прекрати ядрените си опити, вследствие на което през февруари американският конгрес прие закон за разширяване на санкциите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2682 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
мдаа

2016.04.15 | 12:56

5
60 г. вече инатите корейци бъркат в гъза на чичосамеца! Чичосамеца е много гневен и вижда много зор, защото там няма НПО-та, соросоидни медии, "правозащитни" организации, "либерална" опозиция и прочее.. И сега като не може да спастри майдан или зветна революция, чичосамеца ще ги запролетява с ядрен удар???!!! Вярно, че е глобално престъпление, но кой ще им търси сметка? Нещо за съдене да сте чули относно геноцида в Хирушима и Нагасаки? И накрая да кажем нещо за диктатурата в Северна Корея, ами факт е, но какъв друг начин имат ако силно искат да си живеят според техните норми и традиции и силно не желаят "либерални" и "евроатлантически" ценности? А като стана въпрос за диктатура, то атомите отдавна трябваше да валят при саудитите например, ама не!
фараон

2016.03.18 | 11:17

3
скоро това комунистическо прасе ще го целуват студен в мавзолей

2016.03.08 | 10:52

2
НИ Е сигурно ...

2016.04.15 | 12:56

4
А кога ще почнат саудитите, нали там е най-големия диктат?!

2016.03.08 | 10:51

1
pichove sa, EVDLA I SAMO TAKA!!!

Добави коментар

Водещи новини