Министър Кунева подари мартенички на първокласниците

  • 01 март 2016 17:52

  • 1639
  • 1
Министър Кунева подари мартенички на първокласниците
© Пресцентър на МОН

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посети 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“ в София, за да поздрави учениците по случай 1 март. Деца от I клас вързаха мартенички на министъра, както и тя на тях. Те изпълниха песнички за "Баба Марта" и рецитираха стихотворения, съобщиха от пресцентъра на МОН.

"Пожелавам Ви здраве и да се потопите в магията на знанията. Учете много!", каза вицепремиерът. Тя ги разпита за любимите приказки, сред които са "Снежанка", "Пепеляшка", "Трите прасенца". Децата поискаха министър Кунева да ги посети отново и да им разкаже някоя своя любима приказка. 

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заедно с директорката на училището Надежда Николчева вързаха по една мартеница на входа на учебното заведение за здраве и дълголетие.

По-рано през деня ученици от шести и седми клас от столичните училища - 68. СОУ „Акад. Никола Обрешков“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гостуваха в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те поздравиха ръководството на МОН и подариха изработени от тях мартеници. Децата пожелаха на всички да бъдат бели и червени, румени, засмени и да имат много успехи през цялата година.

Третокласници от ОУ „Христо Ботев“- с. Самораново, област Кюстендил, облечени в национални носии и водени от Баба Марта, също подариха своите мартенички с наричания за здраве и късмет на вицепремиера и неговите заместници.

Последвайте канала на

Novini.bg
1639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.01 | 19:55

1
Готово, образованието е наред вече.

Добави коментар

Водещи новини