Сейф ал Ислам е арестуван в Либия

  • 19 ноември 2011 13:26

  • 2664
  • 1
Сейф ал Ислам е арестуван в Либия
© Getty Images

Сейф ал Ислам, големият син на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, е арестуван в южна Либия, съобщи пред Франс прес либийският министър на правосъдието и човешките права в Преходния национален съвет Мохамед ал Алаги.

39-годишният Ал Ислам е издирван от Международния наказателен съд. Той бе арестуван близо до Обари, в южна Либия, каза министърът. Сейф ал Ислам пътувал в автоколона с група телохранители. След задържането му той бил откаран с хеликоптер в град Зинтан, откъдето ще бъде прехвърлен в Триполи.

На пресконференция в Триполи шефът на "операциите на революционерите от Зинтан" Башир Тулаиб обяви, че хората му заловили Сейф ал Ислам с трима от сътрудниците му в района на Обари, когато се опитвал да избяга в Нигер, съобщи Франс прес.

На въпрос дали синът на Кадафи ще бъде предаден на Международния наказателен съд, той отговори, че това решение трябва да бъде взето от Преходния национален съвет.

Телевизия "Свободна Либия" показа снимка на Сейф ал Ислам след арестуването му, на която той изглежда в добро здраве, предаде Ройтерс.

МНС издаде на 27 юни заповед за арест на Сейф ал Ислам и на баща му, заподозрени в престъпления срещу човечеството, извършени при опитите да бъде смазан бунтът в Либия, напомня АФП.

Днес говорител на съда съобщи, че са получили потвърждение за арестуването на сина на Кадафи от либийското министерство на правосъдието.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gigi

2011.11.19 | 18:17

1
горките либийци сега като им доиде демокрацията ще ядат големия к-р

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини