Нов грип ни взема гласа

  • 19 ноември 2011 09:03

  • 2976
  • 3
Нов грип ни взема гласа
©
Грип, който взема гласа и мъчи болните повече от седмица, върлува в цялата страна.
 
"Този вирус е малко по-страшен от останалите, защото продължава до 10 дни. Пациентите имат висока температура до 38,6 и повръщат. Освен това е придружен с различни по-сериозни форми на ларингити", обясни д-р Димитър Кехайов, УНГ специалист в Университетска болница "Лозенец" в София пред "Стандарт". Според специалиста съществува опасност през идните по-топли почивни дни вирусът да се разпространи по-бързо. "Грипът ще се ограничи, ако стегне студ", допълни лекарят.

Вирусът дебне на всички места, където се събират повече хора. Затворените помещения са най-големият развъдник на "тихия" грип, който дебне от МОЛ-а до градския транспорт. "Няма как хората да се предпазят. Ако предварително не са закалени, няма как да се спасят", допълва д-р Кехайов. И съветва всеки да си взима гореща баня вечер, след като се прибере от работа, или да ходи на сауна.

Това евентуално може да тушира развитието на грипа. Болните задължително трябва да си почиват и да не се опитват да изкарат болестта на крак. "Първите 4 дни няма нужда да се ходи на лекар. Ако на петия ден обаче няма подобрение, консултацията с лекар е задължителна", допълва лекарят.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2976 3

Коментари 3

Добави коментар

2011.11.22 | 23:08

1
Посетете официлниа сайт за България на McDavid спортна медицина www.sportnamedicina.com

2011.12.13 | 18:18

3
а теб друже като те заболи гърлото ще ми духаш и като ти свърша на сливиците ще се оправиш веднага.страничен ефект е хълцането но това ще го оправим като те изтрескам в задния двор.
силвия

2011.11.22 | 23:08

2
"Първите 4 дни няма нужда да се ходи на лекар. Ако на петия ден обаче няма подобрение, консултацията с лекар е задължителна" А 4 дни да не си на работа без болничен - как да стане без лекар това?

Добави коментар

Водещи новини