Родителите на убитата преди година Вероника: Не е вярно, че времето лекува

  • 28 февруари 2016 11:43

  • 2830
  • 3
Родителите на убитата преди година Вероника: Не е вярно, че времето лекува
©

Днес навършва една година от убийството на студентката Вероника.

В края на февруари 2015 г. 23-годишната Вероника беше зверски убита от Илиян Здравков в района на жп гарата във Велико Търново. На 3 март, след три дни издирване, момичето беше открито мъртво във водите на река Янтра. На 15 септември миналата година Окръжният съд във Велико Търново призна за виновен подсъдимия Здравков. Магистратите постановиха присъда от 30 години затвор. Здравков е проследил момичето и я съсякъл с няколко удара с брадва, за да открадне дамската й чанта и лични вещи на обща стойност близо 400 лева. По време на нападението той е трябвало да излежава поредната си присъда за кражби. Илиян Здравков е осъждан шест пъти за кражби и грабежи, включително и за грабеж, придружен с убийство.

Майката и бащата на момичето - Надя и Трайчо Трайкови, задно с приятели на Вероника тази вечер ще се съберат на лобното място на момичето, където беше посадено дърво. „Не е вярно, че времето лекува, за една година Вероника постоянно е в нашите сърца, болката става по-силна", заяви в предаването „Тази неделя” по БТВ почерненият баща. Той отново обяви, че в България законите не са на страната на невинните и защитават престъпниците като Илиян Здравков. „Много ми е трудно да повярвам в правосъдието при тези закони. Не мисля, че някой, който се е сблъсквал с нашата правосъдна система, вярва в правосъдието”, коментира майката на Вероника.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2830 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.24 | 11:19

3
Какво слънчице е това момиченце, а изрода обжалва....няма такава държава, защото съдебната система е най-важния контролен орган....
MURJO

2016.05.23 | 07:39

2
SAMO SMARTNO NAKAZANIE I ELEKTRI4ESKI STOL

2016.05.23 | 07:38

1
На този ма...ал още не са ли му видяли сметката в пандиза ???

Добави коментар

Водещи новини