Ахмед Муса оказвал логистична подкрепа на чужденци да се присъединят към армията на ИДИЛ

  • 26 февруари 2016 15:23

  • 2261
  • 4
Ахмед Муса оказвал логистична подкрепа на чужденци да се присъединят към армията на ИДИЛ
©

С четене на обвинителния акт в Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвиняеми за разпространяването на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". Според обвинението Ахмед Муса Ахмед е оказвал логистична подкрепа на чужденци да се присъединят към армията на ИДИЛ, съобщава БНР.

В обвинителния акт се посочват имената на трима граждани от Босна и Херцеговина, Сърбия и Турция. Преди да се включат в армията на "Ислямска държава" бойците са отсядали в дома на Ахмед, който се посочва за ръководител на ислямистката структура у нас.

Адвокатът му Елвира Панкова определи обвиненията като несъстоятелни. Съпругата на Ахмед Светла Димитрова, която присъства в съдебната зала, не отрече, че през джамията "Абу Бекир" преминават доста чужденци: "От тук всякакви хора ще минават. В джамията кой иска минава, в Турция отиват хората, в Германия".

Според Димитрова няма доказателства, че те са отсядали в дома им. Според обвинителния акт в проповедите си Ахмед е призовавал да не се приемат за приятели християни: "Борете се срещу приятелите на дявола. Ние сме бойци на Аллах и трябва да сме готови да умрем за него".

Делото продължава. Пред сградата на Пазарджишкия окръжен съд има около стотина поддръжници на Ахмед, но обстановката е спокойна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2261 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
коко

2016.03.06 | 01:15

1
Гнусен циганин.
ааа

2016.04.08 | 17:24

4
Космата маймуна с промит мозък.
stoiko

2016.04.08 | 17:23

3
Dajte te mu vazmoznost da umre za Alacha,pobiite go na kol i neka da vika Allach,taka kakto sa pobivani na kol balgarite.
Гост

2016.04.08 | 17:23

2
И защо още не е в затвора??!!!!!

Добави коментар

Водещи новини