НАП - Пловдив събра 303 млн. лв. стари задължения

  • 18 ноември 2011 14:41

  • 1520
  • 1
НАП - Пловдив събра 303 млн. лв. стари задължения
©

303 милиона лева стари задължения събра за първите десет месеца на годината НАП-Пловдив. 174 милиона лева са внесените данъци, които не са били платени в срок. 129 милиона лева са събраните просрочени осигуровки.

От общата сума 109,7 милиона лева са събрани от публичните изпълнители в дирекция «Събиране» в Пловдив. Останалите средства са събрани от дирекция «Средни данъкоплатци и осигурители» в Пловдив и от публичните изпълнители в Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали.

Запорът върху банкова сметка и върху трудово възнаграждение са от най-ефективните мерки за събиране на просрочени задължения. Голяма част от средствата са внесени и след изпратени по електронен път покани за доброволно изпълнение, за да не се налага принудително събиране.

Също за първите десет месеца на годината НАП Пловдив продаде и имущество на длъжници, което беше обявено на търгове отново заради данъчни и осигурителни задължения. От продажбата му в бюджета постъпиха около 2 млн. лв.

Най-много - 1 755 795 лева, са осигурени от продажбата на недвижими имоти - парцели, жилищни, административни и производствени сгради. Почти 150 000 лева са от търгове на превозни средства, а 23 380 лева - от движими вещи.

Следващата седмица дирекция „Събиране" в НАП Пловдив ще предложи за продан земя и жилищни блокове в землището на старозагорското село Хрищени. Имотът е оценен на 274 хиляди лева.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1520 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
banker

2011.11.19 | 22:42

1
samo po tozi nachin shte vi razkajem igrata ,kvo si mislite da vi se davat edni pari bez da vrashtate ,da ,ama ne,zatova vi mamim s bankite i posle pribirame dvoino chista pechalba bez da bahtim kato vas bynaci,tva e kapitalizma .

Добави коментар

Водещи новини