NASA използва холографско устройство в Космоса

  • 23 февруари 2016 11:00

  • 1830
  • 0
NASA използва холографско устройство в Космоса
©

Националната космическа агенция на САЩ (NASA) пренася виртуалната реалност в Космоса, използвайки холографското устройство HoloLens на Microsoft на борда на Международната космическа станция (МКС), пише TheNextWeb, цитирана от "Фокус". В рамките на проект, наречен Sidekick (“Сайдкик”) астронавтите в орбиталната лаборатория ще използват шлема за добавена реалност, докато извършват ремонти и изпълняват задачи си.

Астронавтите ще тестват два режима на работа. При първия ще получават дистанционно указания от експерт чрез връзка по Skype, а при другия изпълняваната задача ще се онагледява чрез холограми. Това означава, че ако астронавт извършва сложен ремонт, NASA би могла да изпрати визуални инструкции, които чрез HoloLens да се наложат върху физически обекти на космическата станция.

Подготвяйки технологията за употребата й в земната орбита, Агенцията е тествала HoloLens в подводната си изследователска база. Засега NASA не е заявила, че ще включи шлема като стандартно оборудване за космическите си експедиции. Изглежда обаче устройството може да бъде полезно при обучение на астронавти и за справяне със сложни задачи или спешни ситуации.

Последвайте канала на

Novini.bg
1830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини