Пожар повреди покрива на общежитие за мигранти в Саксония (обновена)

  • 21 февруари 2016 15:17

  • 1482
  • 0
Пожар повреди покрива на общежитие за мигранти в Саксония (обновена)
© GettyImages

Пожар нанесе снощи щети на сградата на бивш хотел, превърнат в общежитие за мигранти, в източната германска провинция Саксония. Двама души са арестувани за възпрепятстване на противопожарните служби, предаде АП.

Полицията съобщи днес, че пламъците обхванали покрива на сградата в град Бауцен по неизяснени засега причини. Няма пострадали, но отпред се била събрала група хора, някои от които правели "обидни коментари или не се срамували да изразяват радостта си" от пожара. Полицаите приканили трима човека, които пречели на пожарникарите, да се махнат и се наложило двама от тях да бъдат задържани.

Инцидентът става ден след като в град Клаузниц в същата провинция тълпа препречи пътя на автобус с кандидати за убежище. Противниците на мигрантите скандираха: "Ние сме народът!" и "Вървете си у дома!".

Министър-председателят на Саксония Станислав Тилих окачестви двата инцидента като "възмутителни и шокиращи" и нарече извършителите "престъпници".

Германският министър на правосъдието Хейко Мас написа в Туитър, че всеки, който ръкопляска, докато гори сграда, или сплашва бежанци, постъпва "отвратително и гнусно".

Властите, които разследват пожара в бъдещо общежитие за мигранти в германската провинция Саксония, смятат, че огънят е запален умишлено. Това съобщи началникът на полицията в Лайпциг Бернд Мербиц, цитиран от ДПА.
По думите му случаят е възложен на звеното за разследване на престъпления с екстремистки подбуди. Още няма извършени арести.

Последвайте канала на

БТА
1482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини