Ликвидират незаконните автоморги в Плевен

  • 21 февруари 2016 12:07

  • 2098
  • 3
Ликвидират незаконните автоморги в Плевен
© Булфото (архив)

В Плевен започва ликвидиране на всички незаконни автоморги. Общината ще приложи категорични мерки за тяхното премахване, заяви кметът Георг Спартански, цитиран от БТА.

Той вече е предприел необходимите разпоредителни действия. По думите му проверки са установили, че на различни места в областния град са създадени морги за стари автомобили и части, които нямат нищо общо с разрешителните режими за подобна дейност. Там са образувани сметища, в които по същество се извършва незаконна и недопустима дейност, каза Спартански.

Тя, освен че прави съответния квартал нелицеприятен, допълнително замърсява терените и създава огромен дискомфорт на живеещите с шум и мръсотия по 24 часа в денонощието, коментира той.

На "собствениците" на автоморгите са изпратени уведомителни писма и са дадени кратки срокове да разчистят боклуците си. Ако това не бъде изпълнено, ще се предприемат принудителни мерки за изнасяне на старите автомобили. Общината е осигурила подходящо място за събирането им. Те ще бъдат складирани на паркинг до хотел "Сторгозия" и поставени под охрана. След изтичане на определени срокове, ако не бъдат потърсени, износените коли ще бъдат предадени директно за скрап, каза Спартански.

Последвайте канала на

2098 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.22 | 06:07

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
tikvocha

2016.02.22 | 11:27

3
Navri si elenski roga v guza!
бобо

2016.02.22 | 11:27

2
А ако махнеш и незаконните пунктове за скраб - ше те поздравя .

Добави коментар

Водещи новини