За камери и GPS-устройства проверяват горските инспектори

  • 18 февруари 2016 17:20

  • 1471
  • 0
За камери и GPS-устройства проверяват горските инспектори
© Булфото

Най-честите нарушения, които срещаме при техническите нововъдения, са камери на неподходящите места, без видимост или камери с ниска резолюция на картината, заради което на записа не се вижда регистрационния номер на камиона.

Това е казал инж. Николай Николов, директор на Регионална дирекция по горите /РДГ/- Велико Търново по време на извършена проверка с журналисти в териториалния обхват на дирекцията, цитиран от пресцентъра на МЗХ.

Горски инспектори съвместно с медиите предприеха днес инспекции за установяване дали се спазват промените в Наредба 1 за контрола и опазването на горските територии. Измененията предвиждат дървопреработвателните фирми да са оборудвани със система за постоянно видеонаблюдение, която да отговаря на определени изисквания.

Проверяващите са проверили три фирми във Велико Търново. В първия склад инспекторите са открили неправилно монтирани камери. Записващите устройства не отразяват регистрационните номера на камионите и техните товари, защото камерите са поставени без видимост към входа и изхода на базата и не отчитат влизането на товарните автомобили. Освен това те трябва да отчитат датата и часа на влизане и излизане.

Горските служители са направили предписание камерите да бъдат инсталирани на точните места в десетдневен срок, така че да могат да записват товарните машини. Новите въведени нормативи предвиждат устройствата да съхраняват записите до 3 месеца, като при проверка от служители на РДГ да се преглеждат и да се проверяват. Те трябва да са непрекъснато 24-часово захранване и в случай, че системата дефектира или има авария, да изпратят съобщение до дирекцията по горите.

В друга фирма горските са установили, че служителят, който работи със системата, не е обучен. Собственикът не е бил открит, но му е направено предписание.

Последвайте канала на

1471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини