Руският генерален щаб се готви за война

  • 18 ноември 2011 08:06

  • 1863
  • 5
Руският генерален щаб се готви за война
© Интернет

Вчера руският началник на генералния щаб армейски генерал Николай Макаров на заседание на Обществената камара обеща на Русия мащабна война и не изключи възможността за използване на ядрено оръжие.

Също така Макаров разкритикува намиращите се на въоръжение танкове „Т-90” и системата за залпов огън „РС-30 Смерч” и отново констатира, че редица руски въоръжения все още не съответстват с изискванията на министерството на отбраната, пише вестник „Коммерсант”.

В своя доклад генерал Макаров отбеляза, че след разпада на СССР възможността за локални въоръжени конфликти по периметъра на руските граници е нараснала: „При определени условия не изключвам, че локалните и регионалните въоръжени конфликти могат да прераснат в пълномащабна война, включително и с използването на ядрено оръжие”.

На запад една от най-вероятните причини за въоръжено противопоставяне е антируската политика на балтийските страни и Грузия, която може да създаде криза в отношенията между Русия и НАТО. Военните конфликти в централноазиатския регион се характеризират с нестабилната обстановка в Афганистан и Пакистан.

От руския генерален щаб също така не изключват, че увеличаването на ядрения потенциал на Иран и Северна Корея може да доведе до използването на сила от страна на САЩ, като при такъв вариант ще се разглежда и съдействието на Русия по този въпрос. Още един повод за конфликт могат да послужат противоречията в Арктика, тъй като те могат да доведат до изостряне на отношенията между неарктическите страни заради петролните запаси.

Последвайте канала на

1863 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
33434

2011.11.27 | 15:31

5
Братушки,мачкайте наред и това е! 2012г.идва,така че кво ви пука!
11111444

2011.11.21 | 23:25

4
ДА РУСНАЦИТЕ, ПРАВЕЛНО ПРАВЯТ ЗАЩО УКРАЙНА-БЪЛГАРИЯ СА НАЙ КУРВЕНСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПОСЛУШНИЦИ НА НАТО ДА БОМБАРДИРАМЕ КОМШИИТЕ ЗА-ЗА ,ДА ПРОДАВАМЕ НА ГРУЗИЯ ОРЪЖИЕ ДА УКРАЙНА,ГРУЗИЯ ПРЕЗИДЕНСКИТЕ ЖЕНИТЕ СА АМЕРИКАНКИ АМЕРИКА ЗАПОВЯДА, ИРАК ВОЙНА, АВГАНИСТАН ВОЙНА, ЛИБИЯ ВОЙНА НИЕ ЩЕ ГИ ОПРАВИМ, СИРИЯ, ИРАН НИЕ СМЕ ПЪРВИ ВРЕМ СИ ГАГАТА ДЕТО НИ ТРЯБВА А ГОСПОДА КОЛКО ДОЛАРА ВЛЯЗОХА В ДЖОБА НА БЕДНИЯ НАРАД ВРЕМ СИ ГАГАТА ДЕТО НИ ТРЯБВА А ПИТАМ КЪДЕ Е НАШАТА ВОЙСКА МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ТАКАВА РАЗГРАДЕН ДВОР И ОЩЕ СЕ ПЪЧИМ

2011.11.20 | 20:44

3
ВРЕМЕ Е ЗА ДЕМОКРАЦИЯ! ВРЕМЕ Е ЗА ПРЕМАХВАНЕ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА НА ВСИЧКИ ОСТАТЪЦИ ФЕОДАЛИЗЪМ! ВРЕМЕ Е ЗА ............... GAME OVER!
dubay

2011.11.20 | 18:47

1
Хоране усещате ли ? и вие мислители това което мисля ? аз мисля че ще ислезне световна война:(
Ханко

2011.11.20 | 18:47

2
Страх ме е, дори да си го помисля !

Добави коментар

Водещи новини