Австрия въвежда дневни квоти за мигрантите

  • 16 февруари 2016 20:19

  • 2109
  • 1
Австрия въвежда дневни квоти за мигрантите
© Gettyimages (архив)

Австрия ще въведе дневни и почасови квоти за мигрантите по модела на въведените от Германия на нейната граница и ще проучи възможността да въведе мерки за контрол на тълпи на още 12 гранични пункта, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Ще има дневна и почасова квота и когато тези (лимити) бъдат достигнати, ще спираме (пропускането на хора)", каза австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер пред репортери на най-натоварения граничен пункт за мигрантите "Шпилфелд" на границата на Австрия със Словения. Тя отказа да уточни какви ще бъдат квотите. "Ще има най-различни мерки, включително изграждане на контейнери и допълнителни огради по границата", каза още Микъл-Лайтнер, цитирана от ДПА.

Мерките за контрол ще включват и разполагане на още войници, както и проверки на хора, автомобили и влакове. Извънредните планове се основават на опита от "Шпилфелд", където бяха изградени център за обработка на документите на мигрантите, както и 4-километрова ограда. "Докато няма устойчиви решения по външните граници на Европейския съюз, сме принудени да предприемаме мерки самостоятелно", каза Микъл-Лайтнер. Тя добави, че ще обяви утре какъв ще бъде дневният брой на кандидатите за убежище, които ще бъдат пропускани.

Австрия планира да разшири граничния контрол с Италия, докато се готви за възможни промени в миграционните потоци към своята територия, предаде АП. В изявление от днес на австрийското министерство на вътрешните работи се казва, че ще бъдат установени контролно-пропускателни пунктове на граничните пунктове "Зилиан" и планинските проходи Бренер и Наудерс-Решен. Още осем нови контролни пункта ще бъдат създадени по границата на Австрия със Словения, откъдето влизат повечето от тези, които разчитат да се установят в Австрия или по на север.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2109 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2016.02.17 | 12:08

1
papla4

Добави коментар

Водещи новини