Горанов: Правителството ще направи всичко, за да излезе истината за КТБ

  • 16 февруари 2016 18:47

  • 1178
  • 4
Горанов: Правителството ще направи всичко, за да излезе истината за КТБ
© Булфото (архив)

Ако "Аликс Партнърс" не даде съгласие за разсекретяване на доклада за КТБ, правителството обмисля и други варианти информацията да стигне до хората.

Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Ако трябва, ще предложим законодателни решения, за да може да се стигне до тази информация, за да не остава и грам съмнение, че искаме да скрием нещо от този доклад и за да дадем възможност за изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка с фалита на КТБ, посочи финансовият министър. Той отбеляза, че натискът по темата е много отдавна. Има неправилно разбиране, че този договор е между държавата или гаранционния фонд и "Аликс Партнърс", това е частен договор, сключен между синдиците на едно частно дружество в несъстоятелност и международна компания, каза Горанов.

Продължавам да смятам, че има риск информацията в доклада да увреди впоследствие възможността на синдиците да си свършат своята работа, посочи министър Горанов, но добави, че не приема упрека, че правителството защитава някого или иска да прикрие нещо случило се в банката. Така че настоявам и ще продължа да настоявам, и дори компанията "Аликс Партнърс" да не даде положително становище, обмисляме други варианти информацията в доклада да стигне до хората, заяви Горанов.

Той добави, че клаузата за конфиденциалност е стандартна за подобен тип разследвания и не му е известно в света такъв договор да е излязъл пред медиите, но заяви готовност правителството да понесе този риск, за да няма никакъв упрек, че крие някого или нещо от случилото се там.

Последвайте канала на

БТА
1178 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.04.19 | 15:55

4
Горанов, я се осъзнай! Дори тъпите гейбери вече не ти вярват. Добре че са мaнгaлитe, че да си печелите изборите.

2016.04.19 | 15:55

3
Скоро ще замажат всичко с помощта на безмислените комисии, както всички проблеми в България...и ВИНОВНИ НЯМА!!!
Любител

2016.04.19 | 15:55

2
На кого му пука, кой е взел парите?Парите ги няма и хората се чувстват ограбени.Ако разсекретяването върне парите-добре, ама силно се съмнявам.

2016.02.16 | 21:18

1
Малей ....... страх

Добави коментар

Водещи новини