Рушвети за храна дават пандизчиите в затвора на Боевски

  • 17 ноември 2011 21:30

  • 4131
  • 1
Рушвети за храна дават пандизчиите в затвора на Боевски
©

Рушвети за храна дават задържаните в бразилския затвор „Итаи”, където е задържан и българският шампион Гълъбин Боевски. Той бе спипан с близо 9 кг. кокаин на летището в Сао Паоло преди почти месец.

След задържането му спортистът беше отведен в килия в затвора за чужденци „Итаи”. Когато попаднал зад решетките, Боевски установил, че храната, която дават на арестанти и затворници е твърде оскъдна, а условията в килията - мизерни. Зад решетките всичко можело да бъде внесено, но срещу съответната дребна сума, съобщава „Монитор”. По този начин тъмничарите в „Итаи” срещу няколко долара уреждали внасянето нелегално на храна, алкохол и цигари.

„Каквито са условията за останалите затворници, такива са и за Боевски”, обясни пред вестника адвокатът му Ивайло Дерменджиев. Според защитника, скоро шампионът може да бъде пуснат под гаранция и да изчака на свобода делото срещу него.

В момента разследването срещу нашенеца се наблюдава внимателно от специално назначен от бразилска страна дипломат. Той предава цялата информация по делото на нашето външно министерство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.04.23 | 11:03

1
В затвора е така. Студ,глад,едри въшки и разкошна мизерия.

Добави коментар

Водещи новини