Измамни промоции ни чакат по Коледа

  • 17 ноември 2011 21:20

  • 2340
  • 0
Измамни промоции ни чакат по Коледа
©

Месец и половина преди началото на коледните празници промоционалните оферти заляха пазара. Властите обаче предупреждават много да внимаваме с празничните оферти.

От началото на годината в Комисията за защита на потребителите са постъпили 80 жалби срещу туроператори. Голяма част от сигналите са за промоционални оферти, предаде БТВ.

В повечето случаи - офертите на туроператорите не отговарят на истината - по-ниска категория хотели, лоши условия в стаите и некачествена храна. Често организаторите "забравят" да заведат клиентите си на екскурзия, която в пакета фигурира като "безплатна".

Тази година Комисията ще следи с особено внимание офертите за зимни почивки в сайтовете за колективно пазаруване. Причината - от началото на годината има 350 жалби срещу тях. Голяма част - за провалени екскурзии.

Преди 3 месеца, повече от 200 души бяха "ужилени" в схема за фалшиви почивки, предлагана от сайт за колективно пазаруване. Потърпевшите се разделиха с между 350 и 4000 лева за несъстояли се почивки на Малдивите и остров Корфу.

Заради този случай тази година ще се отдели специално внимание на туристическите оферти в сайтовете за колективно пазаруване.

За да се предпазим сами от измами обаче, трябва първо да се уверим, че купуваме ваучер от лицензиран туроператор. И второ - да четем внимателно договора.

Освен, че трябва да се информират за допълнителните плащания по време на почивката си, изключително важно е потребителите да изискат от туроператора сертификата му за застраховка в случай на фалит.

Най-лесният начин, за да се провери дали фирмата-туроператор реално съществува, е да се направи справка в сайта на Националния туристически регистър. Отзивите във форумите са друг изпитан начин за проверка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини