Светослав Малинов: Първанов изнуди Борисов за Бокова

  • 10 февруари 2016 18:16

  • 3239
  • 6
Светослав Малинов: Първанов изнуди Борисов за Бокова
©

Начинът, по който беше издигната г-жа Бокова, с личната подкрепа на президента Първанов, беше грешен ход. Намесата му в последния момент, която граничеше с политическото изнудване, остави впечатлението, че няма друг ход. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от Реформаторския блок Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, след като вчера стана ясно, че генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова официално е българската кандидатура за генерален секретар на ООН.

Когато Борисов е поставен в такава ситуация, той просто приема, защото не може да предложи алтернатива. Такива кандидатури трябва да са обединяващи, а един президент, макар и бивш, все още разединява. Самото желание на Първанов да бъде водещата фигура, лансираща нейната кандидатура, е лош знак за Бокова. Той не е безизвестен с подобни ходове през 10-годишния си мандат, посочи Малинов.

Остава неясно как ще се събере мнозинство около подобна кандидатура в някои страни, които имат остри противоречия с Русия. Щеше ми се да имаме обединителна, много по-силна фигура, която да доведе до консенсус около номинацията ни поне в Източна Европа, заяви евродепутатът. Нека да призова всички, които са разочаровани, просто да замълчим. От тук нататък в никакъв случай не трябва да се пречи, добави той.

Той коментира и публикуваната в гръцки сайт информация, че турският президент Реджеп Ердоган е заплашил, че ще наводни Европа с мигранти, ако европейските лидери не му предложат по-добра сделка за справяне с близкоизточната бежанска криза. Проведох редица разговори, но не получих потвърждение, че Ердоган е казал такова нещо. Има обаче реален наплив на бежанци от Сирия към Турция. Слава Богу, това съвпада с първия голям транш от 3 млрд. евро от Европейската комисия за Турция. Затова се надявам, че Турция ще бъде в състояние да поеме този наплив, а и да осигури по-добри условия в бежанските лагери. Надявам се, че България няма да усети тази бежанска вълна, а Турция ще изпълни задълженията си, които пое само преди седмица, каза Малинов.

В коментар на трусовете в Реформаторския блок евродепутатът заяви, че според него излизането на ДСБ в опозиция увеличава шансовете на Реформаторския блок да оцелее. Радан Кънев няма да прави нова партия, говорим за нов десен проект. Оставането на ДСБ в Блока в момента за мен е задължително. Трябва да дадем тласък на малкото останало желание за реформи в ГЕРБ, ако изобщо е останало такова. Избирателите трябва да разберат, че една партия е в състояние да напусне властта, ако предизборните обещания не се изпълняват. А ГЕРБ трябва да осъзнае, че без реформи няма да има стабилност, каза още Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3239 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
иванов

2016.02.11 | 10:53

2
Св Малинов е най- консесусната фигура, или ...може и Плевнелиев. Той е още ПО Жалки душици!!!

2016.02.12 | 17:56

6
Таварищ Иванов, да не сте Карлуковски пациент?
РАДАНЧО

2016.02.12 | 17:54

5
Казал,че предлага другарят Иван Костов. Докога ли бат Бойко ще ви търпи мизерници........

2016.02.12 | 17:54

4
Малинин-гнусен и миризлив язовец!

2016.02.11 | 10:53

3
Реформаторите защо не предложиха Раданчо ??
Драган

2016.02.11 | 10:05

1
Дупедавците и сащ-*ъзолизците се усмърдеха.

Добави коментар

Водещи новини