Московски не получил съдействие от министъра на транспорта в Гърция за фермерската обсада (видео)

  • 10 февруари 2016 11:48

  • 2220
  • 2
Московски не получил съдействие от министъра на транспорта в Гърция за фермерската обсада (видео)
© Булфото

Съдействие от министъра на транспорта в Гърция не съм получил, тъй като гръцката страна обявява, че това са незаконни действия от страна на фермерите.

Това обяви след заседание на правителството транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, малко след като се върна от българо-гръцката граница, където блокадата на фермерите бе временно вдигната, предаде репортер на Novini.bg.

Московски има готовност да пътува до граничния пункт „Илинден“, където все още не е снета блокадата и на място да търси решение. „Нашите шофьори, които чакат на „Илинден“, са предупредени дали могат да пътуват към „Кулата““, поясни транспортният министър.

Очаква се отново да има блокада и напрежение в петъчния ден, когато от гръцка страна заявяват, че ще има стачни и протестни действия.

За всичко това е информирана Еврокомисията и българското правителство ще окаже пълно съдействие нашите превозвачи да могат да си търсят правата по съдебен път.

Всички знаем, че трафикът за Гърция се усилва особено много по време на великденските празници, но тогава не се очаква да има блокади на границите, тъй като фермерите започват работа и не стачкуват, допълни министърът на транспорта.

Последвайте канала на

2220 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
циганче,роднина на бат Ивайло Московския

2016.02.10 | 18:13

2
Бате, дай 1 лев за вафли бе!

2016.02.10 | 14:55

1
Тогава нашите да блокират границата за леки автомобили с туристи !!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини