От социалното министерство се срещнаха с представителите на организациите за хора с увреждания

  • 10 февруари 2016 10:24

  • 699
  • 0
От социалното министерство се срещнаха с представителите на организациите за хора с увреждания
© МТСП

Заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Гълъб Донев представиха на членовете на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания предложението на МТСП за въвеждане на експертиза на работоспособността за хората с увреждания в трудоспособна възраст, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В заседанието участва и заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. „Целта на нашите предложения е не да отнемаме права, а да дадем възможност на хората с увреждания да бъдат по-пълноценни“, увери заместник-министър Донев. Той подчерта, че МТСП е отворено за диалог с неправителствените организации за и на хора с увреждания и очаква всички заинтересовани страни да се включат в обсъждането на предложенията. „Промяната във всеки нормативен акт ще бъде обсъждана с вас и в различните съвети за социален диалог“, увери членовете на Съвета заместник-министър Донев.

Заместник-министър Лазаров на свой ред подчерта: „Преди да формираме финално решение, ние ще вземем предвид гледните точки на всички заинтересовани страни“. „Промените в медицинската експертиза целят облекчаване на процедурата по издаването й, а с въвеждането на класификацията на Световната здравна организация критериите ще станат по-обективни“, съобщи заместник-министър Шарков. Той допълни, че новите правила за медицинската експертиза няма да обхванат хората с вече издадени ТЕЛК-ове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини