Баба изгоря с 460 лв. от телефонни измамници

  • 17 ноември 2011 12:07

  • 957
  • 2
Баба изгоря с 460 лв. от телефонни измамници
©

86-годишна старица от Велико Търново изгоря с 460 лв. по схемата пари за роднина, причинил пътен инцидент с пострадал.

Във вторник около 14.50 часа на домашния телефон на потърпевшата се обадил мъж, който се представил като служител в системата на МВР и че внучката й е предизвикала пътен инцидент с пострадало и в момента се намира в полицейския арест. За да бъде освободена, е трябвало да се внесе определена сума. Плачейки, мнимата внучка е поискала всичките й пари.

Възрастната жена веднага се хванала на уловката, събрала спестяванията си и малко по-късно ги е предала на лице от полицията. Срещата се състояла пред блока на измамената пенсионерка. Веднага, след като предала събраните пари, тя се усъмнила в истинността на инцидента и подала сигнал в полицейското управление на Велико Търново.

По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
957 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.11.17 | 12:24

2
тези пари служат за връщане на времето назад, след което няма пострадали. Много ми е интересно как спят после тези дето плащат

2011.11.17 | 12:21

1
докато има бедни песионери да спасяват близките си с подкуп, ще има и измамници които да се въползват. тази баба незнае ли че има ред при извършване на проишествие.и за какво по точно са му парите на полицая, можеби за упойки и превръзки на пострадалите.Или за носни кърпички на внучката.

Добави коментар

Водещи новини