Каналджии измамили бежанците, открити премръзнали в Странджа

  • 08 февруари 2016 19:37

  • 3111
  • 7
Каналджии измамили бежанците, открити премръзнали в Странджа
© Булфото

Жертви на каналджии се бежанците от Ирак, които бяха открити премръзнали в Странджа вчера. Момиче и жена от групата починаха от студа, а останалите 17 души, сред които и деца, бяха приети в бургаска болница, като опасност за живота им няма, съобщава Нова телевизия.

За ужаса на пътуването от Ирак към Европа разказва 36-годшината Раджу, която има три деца. Тя е била сред спасените от нашите граничари. Обяснява, че е тръгнала към нашата граница с две от рожбите си, а умрялото момиче е нейна племенница.

„Каналджията ни каза да минем през реката. Каза, че отсреща планините са в България. Газихме в студената вода, валеше и дъжд. На втория ден вече нямахме храна, нито вода. Бяхме измръзнали и изтощени”, разказва Реджау Мохамед, но не показва лицето си. Обяснява че каналджиите им взели по 3000 долара на човек. Хората от групата имали запаси само за ден.

По думите ѝ по време на прехода двама души от групата са изчезнали някъде в планината и никой не знае къде са. „Когато отидохме при войниците, те ни казаха да се връщаме, бутаха ни, но аз им казах, че не мога да се върна. Вече валеше сняг и нямахме обувки”, обяснява Реджау Мохамед.

Тя разказва, че децата ѝ били прибрани в граничната кола на топло, но 15-годишната ѝ племенница вече била много зле.„Повръщаше, очите ѝ започнаха да се обръщат нагоре и припадна. Казах на войниците: „Моля ви, измръзнала е, стоплете я”. Но вече беше късно. Тя умря“, продължава разказа си жената.

Надява се да стигне по-бързо в Германия и оттам в Съединените щати. В двете държави има роднини, които ще ѝ помогнат да изгради живота си отново.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3111 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Мими

2016.02.09 | 09:53

3
Ти наистина си много тъп.Знаеш ли изобщо за какво става въпрос,от какво бягат тези хора?!Да,разпродават всичко,което имат за да платят на каналджиите за да избягат от ужаса,в който живеят.Нямаш ли малко човечност,малко съпричастност,умират деца и жени?Но не,оскотели от злоба знаете само да плюете.Сега сигурно ще последват тирадите за терористите,сигурна съм.Помислете малко,кой терорист ще тръгне да бяга с деца и жени на минусови температури и 30 см сняг?Отворете Гугъл,пълно е с клипове,информирайте се малко!Отвратена съм,дори животните са по-състрадателни.

2016.02.09 | 16:47

7
Последвай си съвета и се информирай.Над 80% от емигрантите за мъжеглавно между 20-30 години.Около 20% са сирийци бягащи от войната/дезертиращи от армията..а другите от къде идват.Да стигнат до нас ,минават през Турция-каква война има там ? Простата истина е ,че тези хора " пазаруват" за страна с най-добри социални помощи,които да паразитират. Да не говорим как с идването им в Европа,статистиката на изнасилвания удари тавана.Тъй,че преди да се правиш на много състрадателна ползвай оново нещо наречено "разум" .
недоумяващ

2016.02.09 | 15:25

6
Тези хора-имигранти, никой не ги е канил тук, в този смисъл има много бежански лагери в Турция и Йордания, ама тия искат да ходят в Германия... Е, риска си е техен, и що ние трябва да ги жалим? Да не споменавам, че нашата граница е суверена линия и ако някой там ги беше застрелял, трябваше да е същото кВото се е случило....

2016.02.09 | 15:25

5
когато има кой да им вярва!да си седят в турция верицата им това са нашественици трябва да се избиват
Митко

2016.02.09 | 15:25

4
За незаконно преминаване на границата следва бърз съд и пандизпалаз ,ясно.Който бяга от войната ще изчака нейният край в Турция,но те не бягат от войната щом искат в Швеция,Норвегия,Холандия,Германия.Всички тези са дезертьори и икономически емигранти,а и камикадзета.

2016.02.09 | 09:05

2
tova si e 4ista invazia - 08.02.2016 | 22:10 Ти наистина си много тъп.Знаеш ли изобщо за какво става въпрос,от какво бягат тези хора?!Да,разпродават всичко,което имат за да платят на каналджиите за да избягат от ужаса,в който живеят. MIMI - ti si inteligentna jena,, sled tvoia tsitat mi idva samo edin vapros ,6tom e tolkova zle , i ujasno KOI IM KUPUVA IMOTITE - KOI E TAKAV BODALA .. tia boklutsi da se vra6tat

2016.02.09 | 06:35

1
are stiga gluposti bre po 3K v dolari na kalpak 6te dadat i bosi 6te hodqt .pripasi nqma da imat, tragnali nezakonno prez gori iplanini. koi 6te vi povqrva a?

Добави коментар

Водещи новини