Обединените арабски емирства изразиха готовност да изпратят сухопътни войски в Сирия

  • 07 февруари 2016 18:57

  • 2635
  • 2
Обединените арабски емирства изразиха готовност да изпратят сухопътни войски в Сирия
© Getty Images/Guliver

Обединените арабски емирства заявиха днес, че са готови да изпратят сухопътни войски в Сирия като част от международната коалиция за борба с "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Държавният министър на външните работи на ОАЕ Ануар Гаргаш съобщи на пресконференция в столицата Абу Даби, че "това беше нашата позиция през цялото време". "Бяхме недоволни от бавният ход на конфронтацията с Даеш", добави той, като използва арабското съкращение за "Ислямска държава".

"Не говорим за хиляди войници, но става дума за сухопътни сили, които ще водят и ще оказват подкрепа. Смятам, че нашата позиция остава същата и ще видим как ще се развият нещата", добави той, пише БТА.

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш. Миналата седмица Саудитска Арабия заяви, че е готова да участва в сухопътни операции в Сирия, ако международната коалиция срещу "Ислямска държава" вземе решение за това. Вчера сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че Сирия ще се съпротивлява на всякакво сухопътно навлизане на нейна територия и ще изпрати агресорите обратно в родината им "в ковчези"

Последвайте канала на

2635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.11 | 22:06

2
Естествено че ако не ги искат в Сирия, не трябва да пращат войски.
Дими

2016.02.11 | 22:05

1
Никак не е етично да сядате не канени на "трапезата" не мислите ли ?

Добави коментар

Водещи новини