Гърция ще изпълни всичките си задължения по миграционния въпрос, заяви президентът й

  • 05 февруари 2016 07:44

  • 1038
  • 0
Гърция ще изпълни всичките си задължения по миграционния въпрос, заяви президентът й
© Getty Images/Guliver

Гърция ще изпълни всичките си задължения по миграционния въпрос в пълна степен, заяви гръцкият президент Прокопис Павлопулос, който се срещна в Атина с френския вътрешен министър Бернар Казньов, предаде ТАСС, цитирайки Атинската осведомителна агенция АНА.

"Гърция в пълна степен ще изпълни задълженията си по въпроса на миграцията, в духа на европейската култура и при спазването на нормите на хуманността и демокрацията", заяви Павлопулос, като отбеляза, че и европейските партньори и Турция трябва да изпълнят задълженията си.

"Молим партньорите си да проявят солидарност и хуманизъм, по които трябва да се водим при решаването на тази криза. За жалост има партньори, у които миграционната криза поражда фобии, несъвместими с концепцията за единна Европа", заяви гръцкият президент.

"Трябва да се борим с корените на злото, а това е войната в Сирия", добави той.

Френският вътрешен министър заяви, че Гърция е отбелязала напредък в процеса на регистрация и идентификация на бежанците и призна трудностите, с които се сблъсква Гърция при преодоляването на миграционната криза.

Казньов заяви, че Франция ще окаже на Гърция необходимата помощ за засичането на фалшиви паспорти, което според него ще помогне при предотвратяването на терористични заплахи, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини