Израелски младежи бяха осъдени на 21 години и доживот за убийство на палестинско момче

  • 04 февруари 2016 16:41

  • 1926
  • 1
Израелски младежи бяха осъдени на 21 години и доживот за убийство на палестинско момче
© Getty Images/Guliver

Съд в Ерусалим постанови днес наказания от 21 години лишаване от свобода и доживотен затвор на двама израелски младежи за предумишлено убийство на палестинско момче през 2014 г., предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Двамата подсъдими са били непълнолетни, когато са извършили престъплението, потресло израелци и палестинци и допринесло за войната в Газа през 2014 г. Те вече са навършили 18 години. Двамата бяха признати за виновни, че са убили 16-годишния Мохамед Абу Хдейр като отмъщение за смъртта на трима отвлечени израелски младежи.

Трети израелец - 31-годишният Йосеф Хаим Бен-Давид, който е главен заподозрян, все още очаква присъда за своето участие в престъплението. Той е бил инициатор на убийството и е потърсил помощта на двамата си по-млади роднини. Неговият адвокат е предал психиатрична експертиза, според която подсъдимият не може да носи наказателна отговорност заради психически проблеми. Тримата екстремисти признали, че са искали да отмъстят за отвличането и убийството на трима израелски младежи от палестинци, пише БТА.

На 2 юли 2014 г. те вкарали насила в автомобила си Абу Хдейр, който стоял пред дома си в Източен Ерусалим, пребили го до безсъзнание, откарали го до близка гора и го изгорили, докато още дишал. Овъгленият му труп бил открит няколко часа по-късно.
Бен-Давид планирал престъплението, а другите двама, единият от които тогава бил на 16, а другият - почти на 17 години, му помогнали.
По-големият от двамата осъдени получи доживотно наказание, както и още три години затвор за по-ранен опит за отвличане на друго палестинско дете в Източен Ерусалим. По-младият e осъден на 21 години затвор.

Последвайте канала на

1926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2016.03.05 | 12:39

1
а у нас за убийство осъждат на пробация.

Добави коментар

Водещи новини