Плевнелиев пред сънародници в Аржентина: България се модернизира и развива

  • 04 февруари 2016 09:59

  • 1375
  • 5
Плевнелиев пред сънародници в Аржентина: България се модернизира и развива
© Булфото (архив)

Пътят на България към демокрация и пазарна икономика след падането на тоталитарния режим можеше да бъде по-кратък, но се движим в правилната посока. България се развива и се модернизира. Това заяви държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред близо 150 представители на българската общност в Аржентина, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава пристигна на двудневно официално посещение в Буенос Айрес, където ще се срещне с президента на страната Маурисио Макри и с представители на бизнес средите на Аржентина.

Визитата на българския президент ще протече в контекста на 85-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Аржентина и е първата на най-високо равнище от страна на държава членка на Европейския съюз след избирането на Маурисио Макри за президент на Аржентина.

Пред сънародниците ни президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното открои четири големи постижения на България за изминалите 25 години – развитието на българската парламентарна демокрация, членството в Европейския съюз и в НАТО и възможността на българите да пътуват свободно в Европа и в целия свят.

Държавният глава изрази благодарност на българите в Аржентина, че пазят българските традиции и развиват активна просветителска и родолюбива дейност и увери, че президентската институция се ангажира с проблемите на сънародниците ни зад граница и ще продължи да ги подкрепя във всяка родолюбива инициатива. За срещата с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пристигнаха българи от провинциите Чако, Патагония, Кордова, Буенос Айрес. По данни на българските организации в Аржентина, сънародниците ни и техните потомци в Аржентина наброяват повече от 14 000 души.

В рамките на посещението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в Буенос Айрес ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина за сътрудничество в областта на отбраната. В аржентинската столица държавният глава ще открие съвместен българско-аржентински бизнес форум в Търговската камара на Аржентина.

Последвайте канала на

Калина Христова
1375 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
XXL

2016.02.04 | 20:01

5
А ХОРАТА ОБЕДНЯВАТ
Е - Ник

2016.02.04 | 20:01

4
Еей, Плювньо беее, в кое измерение съществуваш беее?

2016.02.04 | 20:01

3
На фона на стотиците затворени заводи и хилядите безработни,се развиваме и модернезираме повече от успешно,г-н Нищожество-наречено президент !!!

2016.02.04 | 20:01

2
този къде живее?Как се развива и как се модернизира?Примери другарю,примери , не празни приказки!

2016.02.04 | 20:01

1
мръсен боклук и прост народ 2 в 1

Добави коментар

Водещи новини