Граничният пункт "Промахон - Кулата" остава блокиран от гръцките фермери

  • 02 февруари 2016 12:25

  • 775
  • 0
Граничният пункт "Промахон - Кулата" остава блокиран от гръцките фермери
©

Няма промяна на ситуацията в блокирания от вчера граничен пункт "Промахон - Кулата". От понеделник следобед се пропускат само леки автомобили.

По официална информация на говорителя на дирекция "Гранична полиция" Лора Любенова, на граничен пункт "Ексохи - Илинден" днес няма да се пропускат автомобили от 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.30 часа. По неофициална информация от протестиращите фермери, движението на граничен пункт "Кулата" ще бъде спряно за всички автомобили днес от 12 до 18 часа. Всички фермери заедно със земеделската си техника спират движението от и към България на метри от гишетата за пропускане и контрол на пункта. Недоволството е насочено към планираната пенсионна и данъчна реформа.

До момента правителството на южната ни съседка не предприема конкретни действия по повод исканията за отмяна на новите данъчни и осигурителни политики в аграрния сектор. За тежкотоварните автомобили засега блокадата е безсрочна. В българската част ТИР-овете се отбиват в аварийната лента на платното, съобщава БНР.

Ако блокадата продължи по-дълго, товарните коли ще бъдат спирани във вътрешността на областта на обособени паркинги. Опашката от тежкотоварни автомобили на граничен пункт "Кулата" е десет километра и започва още от отклонението за село Генерал Тодоров на АМ "Струма". Шофьорите се оплакват, че заради действията на гръцките фермери са принудени да търпят големи загуби и настояват за намеса от страна на държавата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини