Кражби на трансформаторно масло оставиха 541 души без ток в Бухово

  • 28 януари 2016 15:00

  • 1567
  • 1
Кражби на трансформаторно масло оставиха 541 души без ток в Бухово
© Булфото (архив)

Кражби на трансформаторно масло са оставили 541 души без ток в Бухово в продължение на седем часа снощи, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Това се е случило, след като е било източено трансформаторно масло от два работещи трансформатора в града. По време на възстановителните работи, които са продължили до 2.30 ч. през нощта, са се наложили смущения в електрозахранването на още 1000 потребители, посочват от ЧЕЗ. Вследствие на кражбите са изгорели трансформатори на обща стойност 35 000 лева.

"Опитахме се да сведем до минимум времето, което клиентите бяха принудени да прекарат без ток, но при подобни посегателства трансформаторите аварират и трябва да се подменят с нови. Въпреки усилията на колегите, това изисква технологично време. Ние покриваме материалните щети, но за съжаление няма как да компенсираме неудобството за клиентите", е казал Виктор Станчев - директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ.

През 2015 г. вследствие на кражба на 30 000 литра масло са били повредени 54 трансформатора. Преките и непреки щети в резултат на тези посегателства възлизат на общата стойност от 2,2 милиона лева, добавят от ЧЕЗ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.28 | 18:42

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини