Спектакъл с атрактивна и тематична хореография ще открие 25-ия Международен фестивал на маскарадните

  • 28 януари 2016 09:24

  • 1012
  • 0
Спектакъл с атрактивна и тематична хореография ще открие 25-ия Международен фестивал на маскарадните
© Булфото Архив

Спектакъл с атрактивна и тематична хореография е подготвен за откриването на юбилейния 25-и Международен фестивал на маскарадните игри, съобщи общинският пресцентър. Шоуто е под  наслов "50 години Сурва".

Сценарият, режисурата и хореографията са дело на Красимир Димитров - ръководител на пернишката музикално-танцова формация "Майсторите на танца". Специално участие в спектакъла имат Гуна Иванова, Христо Косашки, Валентин Асенов, Ива и Велислава Костадинови и Мирела Асенова. Освен емблематични песни за България, те ще изпълнят и специално създадена за случая песен за Сурва, пише БТА.

Песента е подарък от организаторите на спектакъла за всички перничани и гости на града по случай 50 годишния юбилей на фестивала. Текстът е написан специално за празника от сурвакарката от с. Лесковец - Вера Валериева. За финал "Майсторите на танца" са подготвили и уникална хореография с 18 тъпана. Атрактивен акцент към шоуто ще бъдат и конниците от клуб по конен спорт "Давид" - Перник. Юбилейният спектакъл ще завърши с пиротехническо шоу и сурвакарски танци край огъня от сурвакарите на село Кралев дол.

Последвайте канала на

1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини