Словесен дуел между Берлин и Москва за руско момиче, изчезнало за 30 часа

  • 27 януари 2016 20:48

  • 3591
  • 4
Словесен дуел между Берлин и Москва за руско момиче, изчезнало за 30 часа
© Getty Images/Guliver

Германското правителство предупреди Москва днес да не превръща обвиненията за изнасилено момиче в юношеска възраст от германско-руски произход в Берлин в политически въпрос, предаде ДПА.

Руският външен министър Сергей Лавров обвини вчера германските власти в опит за прикриване на обвиненията за сексуално посегателство. Случаят предизвика бурни страсти в социалните медии, в рускоезичните медии, както и публични протести, организирани от руската общност в Берлин, която твърди, че момичето е било отвлечено и изнасилено от група мигранти.

Днес обаче говорителят на германското правителство Щефен Зайберт отвърна на удара, като каза, че "е неприемливо инцидентът да се експлоатира политически".

Берлинската прокуратура в момента разследва двама мъже на възраст малко над 20 г. по случая с момичето, идентифицирано само като Лиза Ф., което изчезна на 11 януари за около 30 часа. Берлинската полиция сега смята, че изнасилване не е имало. Лиза Ф., която е родена в семейството на руски имигранти, е направила противоречиви твърдения какво се е случило с нея по времето на изчезването й.

"Ясно е, че момичето не е изчезнало доброволно за 30 часа", каза Лавров вчера. Министърът добави, че в момента адвокат е в контакт и със семейството на Лиза, и с руското посолство в Берлин, припомня БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3591 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пловдивчанин

2016.02.04 | 00:45

3
На Лавров щерка му лапа американски пиш.ки в щатите и съответно не понимае вече руския язик. И сеа кво праим? Лаврата да му мисли, путя все някога ще го скастри по КГБейски.

2016.02.04 | 00:45

4
Остави големите бе дребосъче.За теб и твоето семеисто само 30те часа са позволени

2016.02.04 | 00:44

2
Отначало в Германия дори отричаха, че изобщо има такъв случай. След прикриването на случаите от Кьолн и на другите места, малко трудно немската полиция ще си върне доверието.

2016.02.04 | 00:44

1
Горкото дете - 13 годишно! Разбира се, че са го насилвали, затова са го отвлекли

Добави коментар

Водещи новини