АПИ: Чистим пътищата, но и шофьорите да бъдат внимателни

  • 25 януари 2016 08:44

  • 1259
  • 5
АПИ: Чистим пътищата, но и шофьорите да бъдат внимателни
©

В останалите държави, когато вали обилен сняг, пътищата се затварят по две причини – едната е да не останат аварирали автомобили, а втората причина е икономическа, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия инж. Лазар Лазаров, шеф на АПИ.

Лазаров даде положителна оценка на почистването в София и поясни, че столицата ни не може да се сравнява с Манхатън, където в момента има снежна буря, но градът се почиства много по-добре. Шефът на АПИ напомни, че бюджетът на Манхатън е много по-голям от този на София.

Все пак на територията на София ще има наказания и преструктурирания заради зле почистени пътища. С издърпани уши ще е човекът, който отговаря за контрола върху фирмата почистваща пътя за Калотана. Наказания ще има и във Враца.

Всяка сутрин снегопочистващите фирми хвърлят материали по пътищата и улиците, за да няма заледени участъци, поясни още инж. Лазаров. Коментарът му бе по повод това, че според прогнозите ни очаква дъжд, който може да доведе до заледявания. „Призоваваме обаче шофьорите да пътуват внимателно. Не можем, навсякъде да осигурим сигурност“, каза той.

Инж. Лазаров коментира цените на винетките за 2016 година. Той отново съобщи, че реалната цена на винетния стикер е 150 лв. Няма обаче тази цена да влезе от следващата година, обясни той и все пак напомни, че парите от винетките отиват за ремонтите на пътищата. Шефът на АПИ поясни, че у нас има 20 хил. км пътища и по законите те трябва да се преасфалтират на всеки 10 години, а междувременно да има и текущ ремонт – косене, почистване на отводнителни системи и друго. Лазаров добави, че според сметките излиза, че на всяка година трябва да се преасфалтират изцяло 2000 км пътища, а асфалтирането на един км е 360 хил. лв.

На въпрос защо месечната винетка струва 30 лв., а не 8 лв., както излиза от изчиснелияниат. Инж. Лазаров отговори, че когато влезеш в магазина цената на дребно е една, а на едро е друга.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1259 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тошев

2016.01.26 | 21:09

5
Тази персона е прекрачил прага отдавна на нахалството. Хората ти го казват открито - ПРЕСТАНИ ДА ЛЪЖЕШ......и да мамиш обществото. Позавърти си главата - реално погледнато - ИЗОБШО НЯМА НУЖДА от тези хайртийки. Иди при пожарникара и физкуртурника и ги питай за ония близо 200 МИЛИОНА ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ.

2016.01.26 | 20:43

4
И тоя е нагъл ,като Свинетка !Лошото ,че ние сме овце !Вместо да им размажем охранените муцуни ,ние "протестираме " ! Беееееееееее!

2016.01.26 | 20:43

3
Добре че заваля сняг за да запълни дупките по пътищата. По скоро нашите пътища са селски пътеки ама не забравят за винетка да им искат като за магистрала!

2016.01.26 | 20:43

2
Лъже най безсрамно тоя п.....ал.

2016.01.26 | 20:43

1
Отиват парите за ремонт на пътища !!!!Ха,ха,ха. Мислете си че някой ви вярва!!!!

Добави коментар

Водещи новини