Над 1200 делегати ще участват в Националната мюсюлманска конференция

  • 24 януари 2016 08:19

  • 1635
  • 3
Над 1200 делегати ще участват в Националната мюсюлманска конференция
©

Над 1200 делегати от цялата страна ще участват в редовната Национална мюсюлманска конференция, която започва днес в 10.30 часа в зала "1" на НДК, съобщават от Главното мюфтийство.

Най-висшият форум на мюсюлманите в България се организира нa всеки пет години, ако извънрeдни обстоятелства, не наложат извънредното му провеждане, посочват от мюфтийството. Решение за организирането на настоящата редовна конференция взе висшият колективен орган на Мюсюлманското изповедание - Висшият мюсюлмански съвет, на 13 декември 2015 г. поради изтичане на мандата на сегашното ръководство.

На редовна Национална мюсюлманска конференция се избира централното ръководство на Мюсюлманското изповедание - главен мюфтия, председател на Висшия мюсюлмански съвет и неговите членове. Това е форумът, който има правомощията да разгледа и гласува промени в устава.

В края на предходната година се състояха общи събрания по места, който излъчиха своите делегати за редовната Национална мюсюлманска конференция. На нея те ще имат възможността да изразят своите проблеми и да упражнят правото си на глас за ръководител на Мюсюлманското изповедание, посочват от мюфтийството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1635 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
trade

2016.02.04 | 12:24

3
Vednaga da se zabrani tazi isliamska konferencia. Te tezi veche prekaliha.Haide stiga tolkova prava i svobodi.Dostatuchno.Te niamat miarka.Pitat li nie dali gi iskame izobshto sred nas.Haide tam v Tyrcia i da si praviat koferencii, ramazani ...t.n.
Българин

2016.02.04 | 12:19

2
В Турция защо няма форуми на кюрдите. Това е дискриминация. Всички връзки с Турция трябва да се прикратят,а виновните да отидат в затвора. Ние е сме християнска държава и не трябва да ни натрапват принудително друга вяра..

2016.02.04 | 12:19

1
В Корана има явни призиви за убийство на християни , евреи и изобщо на неверници ,след изтичане на дните на поста . Сам Мохамед е убил между 600 и 900 евреи ,цифрата е спорна . Призивът за поробване на неверниците е очеваден . Педофилията е толериран разврат,което и самият извратен "пророк" е практикувал ,понеже се жени за момиче . Явно единствените ,които практикуват ислямът на Корана са в Ислямска държава и са единствените ,които го изпълняват ! ...а за жените в Корана и побоищата над тях ,до които води тази книга са практика . Няма ли прокурори ,които да прочетат тази развратена книга ,за главорези и сатрапи и да я осъдят и забранят . Да сте чули Япония да има проблеми с Исляма ? Не ! Защото хората са разбрали и предвидили малоумието на посланието на книгата !

Добави коментар

Водещи новини