Простреляният във Враца бизнесмен продължава да е в критично състояние

  • 24 януари 2016 06:55

  • 2116
  • 3
Простреляният във Враца бизнесмен продължава да е в критично състояние
© Булфото (архив)

Критично е все още състоянието на простреляния в четвъртък през нощта бизнесмен от Враца Красимир Николов-Яричката, съобщиха от ВМА.

51-годишният мъж е в реанимацията, където бе транспортиран часове след нападението. Той е претърпял няколко спешни операции и продължава да е на команднно дишане. Куршумите са засегнали червата, лявата предмишница, бедрата и дебелото черво. Стоящият в засада маскиран мъж е изстрелял с пистолет 6 куршума срещу Краси Николов, който слизал от джипа, за да се прибере в дома си на ул. “Хан Аспарух”. Разследващите покушението уточниха, че в тялото му са попаднали 5 патрона, един от тях се е забил в лицевата стена на къщата, без да го засегне. Започналата още в четвъртък мащабна акция за противодействие на престъпността във Враца продължи и в събота. Задържан или заподозрян за стрелбата обаче все още няма. Липсата на официална информация от разследването по случая породи слухове.

Повечето бизнесмени от транспортния бранш в региона смятат, че едва ли търкания между фирмата на Красимир Николов “Спътник-96” и конкуренцията са предизвикали поръчковото нападение срещу него. Запознати обаче твърдят, че конкуренцията в сферата на превозите у нас и в чужбина се е изострила особено напоследък и битката за нови клиенти е ожесточена. Само във Враца са регистрирани 25 фирми за международни товарни превози. Според спедитори държавата прекалено лесно дава лиценз на транспортни фирми и много от тях се борят за оцеляване на пазара с всякакви средства.

Във Враца подозират, че ако стрелбата срещу Краси Яричката е поръчана от конкуренти в транспортния бизнес, то поръчителите едва ли са местни. Николов съдействал на конкурентите си при регистрацията или разпределението на пазара. Затова не виждали основание някой да му отмъщава или да се опитва да го отстрани. В града се чу, че не е изключена и версията покушението да има битов характер и да не е свързано с бизнеса му. Докато стрелецът не бъде задържан и разпитан, мотивите му, или тези на евентуалните поръчители едва ли ще станат ясни.

Според запознати все още се проверява и версията, че стрелбата срещу Краси Николов е била грешка и покушението е насочено срещу по-големия му брат Тодор. Дълго време 55-годишният мъж поддържаше склад в източната промишлена зона на Враца и работеше за голямата фирма за изкупуване е преработка на вторични суровини. След нейния фалит преди 5 г. Тошо Яричката регистрира собствена фирма и продължи с изкупуването на скрап. Фирмата му фигурира и сред лицензираните за извършване на международни превози, но разполага само с няколко камиона за подобна дейност.

Напрежението сред фирмите за изкупуване и разпределение на вторичните суровини в последно време е нараснало неимоверно. Опитите на държавата за повече контрол върху тяхната дейност и отнемането на лиценза на много от фирмите създавало несигурност, която пък водела до конфликти и борба за оцеляване, пише 24 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2116 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2016.01.24 | 19:54

3
В България има ли нормален бизнес. Навсякъде се плаща за да не те претискат.

2016.01.24 | 19:54

2
Така се случва със всеки ,, добър " бизнесмен, който не плаща добре на работниците си.

2016.01.24 | 09:22

1
Super, da more....i ostanalste sa6to

Добави коментар

Водещи новини