Борисов се срещна с унгарския външен министър (снимки)

  • 21 януари 2016 13:50

  • 1771
  • 4
Борисов се срещна с унгарския външен министър (снимки)
© Министерски съвет

Търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество с Унгария беше сред темите, които министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обсъди по време на срещата си в Министерския съвет с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът отбеляза, че активизирането на икономическите контакти между двете страни е от взаимен интерес и добави, че стокообменът за първите девет месеца на 2015 година бележи ръст в сравнение с предходната 2014 година. Борисов изтъкна още, че Унгария е желан инвеститор в България и има нереализиран потенциал в тази посока.

Министър-председателят отбеляза работата на правителството за диверсификация в енергийната област. Борисов акцентира върху изграждането на интерконекторите, изтъкна и предложението за създаване на газов хъб. Премиерът приветства също така идеята за възстановяване на пряката въздушна линия София-Будапеща.

По отношение на миграционния натиск министър-председателят изтъкна значението на общите усилия за справяне с проблема в дух на взаимно разбирателство и споделена отговорност. По думите му усилията трябва да бъдат съсредоточени върху първопричините за миграция. Борисов подчерта сериозната работа по охрана на държавната ни граница, която е външна за Европейския съюз, и добави, че страната ни се отнася с изключителна отговорност към задълженията си като страна-член на ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1771 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.22 | 14:14

4
Бойко, а какво си говори с нулата? Нищо не казваш, нищо не казват по новините? И за българите ли ще има банички или украинците ги изядоха?

2016.01.22 | 14:13

3
Браво , Борисов , Орбан е разумен политик !
ДОГАН ГО НАХАКА ЦЕЛИЯ НА воленуглу ПЕРХЕДРОЛА хаха

2016.01.22 | 11:16

2
БРАВО ГЕНЕРАЛЕ ВЕЛИК СИ НЕ СИ КАТО ОНЯ ИБРИКЧИЯ воленуглу ХАНЪМАТА НА ДОГАНЯ

2016.01.22 | 11:14

1
tikvata she go evat

Добави коментар

Водещи новини