Русия бойкотира зимната сесия на ПАСЕ

  • 18 януари 2016 14:19

  • 1984
  • 4
Русия бойкотира зимната сесия на ПАСЕ
© Getty Images/Guliver

Делегацията на Русия взе решение да не участва в предстоящата сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Това обяви заместник-ръководителят на делегацията и депутат от Думата Леонид Слуцкий.

Той съобщи, че руската делегация е подготвила писмо от председателите на двете камари на руския парламент – Думата и Съвета на федерацията до ръководителя на ПАСЕ Ан Брасер, с искане да бъдат възстановени правата на руската делегация.

Слуцкий каза още, че Русия ще се върне в Страсбург само при равноправни права и когато бъдат гарантирани правата на делегацията ѝ, предаде БНР.

Той цитира неотдавнашен коментар на председателя на Думата Сергей Наришкин, че руската страна няма да търпи никаква дискриминация и каквито и да са санкции по отношение на делегация им в ПАСЕ, защото това е неприемливо.

Преди година заради ситуацията в Източна Украйна ПАСЕ прие резолюция, с която лиши от правото на глас и участие руските парламентаристи, в резултат на което те напуснаха Асамблеята до края на 2015 година.

Ръководителят на руската делегация в ПАСЕ и председател на комитета по външна политика на Думата Алексей Пушков се обяви в своя микроблог в туитър за нов дневен ред на зимната сесия на Асамблеята, в който да намерят място проблемите с Полша заради поправките в Закона за медиите и събитията в германския град Кьолн от Нова година.

Решението, което обяви заместник-ръководителят на руската делегация, е било взето след консултации с руското външно министерство, ръководството на Думата и Съвета на федерацията и други водещи институции, сред които е и Съветът за сигурност на Русия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1984 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.22 | 12:19

4
ЩОМ НЯМА РУСКИ АЛКОХОЛИЦИ ЗНАЧИ ВСИЧКО Е ДОБРЕ !

2016.01.22 | 11:36

2
Каза Аналния и си хвърли чалмата на рязания !
супер

2016.01.22 | 12:19

3
БРАВОООООО. Еврейте да си ги чукат безплатно европедалите.

2016.01.22 | 11:35

1
Пасе ,ако има какво ! За сега ще пасе само бежански резани чепове !

Добави коментар

Водещи новини