Обвиниха бившия кмет на Пазарджик и Стрелча в сексуално посегателство

  • 18 януари 2016 07:10

  • 4229
  • 2
Обвиниха бившия кмет на Пазарджик и Стрелча в сексуално посегателство
©

Районната прокуратура в Панагюрище привлече като обвиняем бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, за това че в хотел в Стрелча за секс със 16-годишно момиче, като я е привел в безпомощно състояние, съобщиха от прокуратурата, предаде Нова телевизия.

С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа. Понастоящем той е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

По-рано беше съобщено, че момичето е освидетелствано в пазарджишката болница, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна. 16-годишното момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол. На местопрестъплението е извършено претърсване, при което са иззети множество веществени доказателства, които ще се изследват.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005 г., когато като кмет на Пазарджик беше замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.18 | 10:29

2
А какво стана с настоящият кмет на Пазарджик и неговите милиони?
Pokerstar

2016.01.18 | 10:18

1
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu

Добави коментар

Водещи новини