Службите удариха банда за пране на пари

  • 14 януари 2016 20:47

  • 3243
  • 2
Службите удариха банда за пране на пари
© Булфото

При спецоперация на ДАНС, МВР и Прокуратурата на територията на София, Севлиево, Ловеч и Троян е пресечена престъпна дейност по пране на пари и нарушаване на данъчните закони, съобщават от ДАНС.

На 12.01.2016 г. служители на Държавна агенция "Национална сигурност" съвместно с органи на МВР и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч проведоха специализирана операция за пресичане на престъпна дейност, свързана с пране на пари и данъчни нарушения чрез незаконна търговия с петролни продукти в различни региони на страната. По случая е образувано досъдебно производство.

Проведени са претърсвания и изземвания и други процесуално-следствени действия в градовете София, Севлиево, Ловеч и Троян, в резултат на които са иззети документация, компютърни конфигурации, парични средства и други доказателства, имащи отношение към неправомерната дейност. В резултат на събраните до момента доказателства като обвиняеми са привлечени три лица. Срещу едно от тях са повдигнати обвинения за пране на пари, обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и данъчни престъпления и му е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа. Срещу другите две лица са повдигнати обвинения за обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и за данъчни престъпления. Наложена им е мярка за неотклонение "Парична гаранция".

Установено е, че престъпната дейност е осъществена през лятото на 2015 г. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3243 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2016.01.15 | 21:48

2
3 lica, 2 lica - trac...

2016.01.15 | 21:46

1
тва макаров ли е на тактическата жилетка мале ужас напред с макаров ръка пригови се за стрелба другари урааа

Добави коментар

Водещи новини