Община Шумен моли всички да освободят улиците в града заради очакваните снеговалежи

  • 14 януари 2016 15:32

  • 1538
  • 1
Община Шумен моли всички да освободят улиците в града заради очакваните снеговалежи
© Булфото

Във връзка с предстоящото застудяване и очакваните валежи от сняг общинската администрация в Шумен призовава гражданите да не паркират автомобилите си по най-натоварените булеварди, по тесните и труднопроходими при тежки зимни условия улици. „Спрените автомобили пречат на нормалния достъп до улиците и допълнително затрудняват работата на снегопочистващата техника", обясняват от местната администрация.

Освободени от автомобили трябва да бъдат както основните булеварди и тесните улички, така и местата около училищата, детските градини и здравните заведения.

Сред най-трудно достъпните за почистване улици при тежки зимни условия са „ Цар Иван Александър", „Цар Освободител", „Панайот Волов", „Преслав", „Добруджа" и др.

От общинската администрация са изпратени напомнителни писма до ръководствата на учебните и социалните заведения, че почистването на прилежащите тротоари в районите около сградите трябва да се извършва от персонала на съответните заведения.

От ОП "Обреден дом" са предоставили четири тона сол на ясли, детски градини и социални заведения. От фирмата съобщават, че имат възможност да осигурят и гребла за почистване на тротоарите и дворовете в тях, ако е необходимо.

Във връзка с подадените сигнали за нерегламентирано използване на снегопочистващите машини от граждани и фирми от ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство" ще поставят на автомобилите табели "нает от община Шумен" за времето, в което те са ангажирани от общината. Фирмите, които отговарят за зимното поддържане, са доставили достатъчно количества луга, сол и инертни материали, осигурили са 24-часово дежурство и имат готовност да наемат допълнителна техника при усложняване на обстановката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лукчо

2016.01.15 | 17:19

1
А къде да оставят колите си? На балконите ли?

Добави коментар

Водещи новини