Силите на САЩ в Южна Корея са поставени в максимална готовност

  • 11 януари 2016 08:10

  • 1498
  • 1
Силите на САЩ в Южна Корея са поставени в максимална готовност
© Getty Images/Guliver

Американските сили в Южна Корея са поставени днес в състояние на максимална готовност заради евентуални провокации от страна на Северна Корея, която миналата седмица обяви, че е извършила ядрен опит, предаде Ройтерс.

Заповедта е дадена от Къртис Скапароти, командващ на американските и съвместните сили на САЩ и Южна Корея, по време на негово посещение в американско-южнокорейската военновъздушната база Осан, съобщи служител на общото командване.

В отговор на съобщението на Пхенян, че е извършил изпитание на водородна бомба, Сеул съобщи, че ще съкрати до минимум броя на гражданите си, които работят в общата Кесонската индустриална зона на границата между двете Кореи. Достъп до нея ще имат само малък брой южнокорейски бизнесмени, от които зависи производственият процес, съобщи ТАСС. Мярката се обяснява с необходимостта да се гарантира сигурността на южнокорейците, защото правителството на Южна Корея се опасява от реакция на Севера на подновеното излъчване от страна на Сеул на пропагандни послания на границата.

Последвайте канала на

1498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.11 | 21:43

1
Чий го крепят краварите ,в Южна Корея !И там ли имат интереси ? Що ли питам ,краварите имат интереси навсякъде по света !

Добави коментар

Водещи новини