Фолксваген предлага каталитичен преобразувател за проблемните дизелови автомобили в САЩ

  • 10 януари 2016 20:28

  • 2157
  • 0
Фолксваген предлага каталитичен преобразувател за проблемните дизелови автомобили в САЩ
© Getty Images/Guliver

Инженери на Фолксваген (Volkswagen) са създали каталитичен преобразувател, който може да бъде монтиран на около 430 000 автомобила в САЩ, за да се реши проблемът с манипулирането на данни за вредните емисии. Това пише днес в. "Билд ам зонтаг", цитиран от Ройтерс.

Конверторът ще бъде поставен на колите с дизелов двигател ЕА 189 от първо поколение, отбелязва изданието, без да посочва източниците си.

Информиран източник е посочил пред Ройтерс, че предложението за техническо решение на Фолксваген включва нова система на каталитично преобразуване, част от която е направена от различни материали.

Идеята ще трябва да бъде одобрена от американската Агенция за защита на околната среда (EPA). Главният изпълнителен директор на Фолксваген Матиас Мюлер се надява да убеди ръководството на екоагенцията на среща в сряда (13 януари) във Вашингтон, допълва публикацията.

Мюлер ще отпътува за столицата на САЩ, след като посети Северноамериканското международно автомобилно изложение, което започва утре в Детройт, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини