Ботьо Ботев: Криминалистите знаят кой е убиецът на Весо Дебелия

  • 09 януари 2016 08:18

  • 12142
  • 10
Ботьо Ботев: Криминалистите знаят кой е убиецът на Весо Дебелия
©

Прекалено рано е да се правят изводи по повод последното показно убийство на Веселин Стоименов в София. Нищо не може да бъде изключено. Обикновено се посочва, че това е поръчково убийство, но аз бих поставил въпроса, че не винаги всички улики сочат към това. Това коментира Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел "Убийства" в ефира на Нова телевизия.

Той даде пример с убийството на Жоро Илиев. Дори да има мнохо хора, които биха желали смъртта му, от опита си мога да ви кажа че версиите не разкриват такова убийство. Около Илиев имаше много близки хора, аз многократно също съм комуникирал с него. Васо Дебелия не е бил такава ярка фигура, която се откроява. Той беше от периферията, разкри Ботев. Зад убийство стоят хора, които са на заден план. Те се знаят от криминалистите, увери той.

Докато Жоро Илиев беше жив всичко е минавало през неговите ръце. След разслоението на нещата всичко е минавало през ръцете на много интересни хората. Той призова да се спре с версиите, защото това би попречило на разследването. Към момента няма условия за развитие на гангстерска война. Това е така, защото политическата обстановка в страната е различна от времето на прехода. Много от тези хора са се променили и са разбрали, че пари с бухалки не се правят. Много от тях не са тук, но продължават да дърпат конците. Ботев посочи тези, които живеят в Дубай, други, които скоро са се върнали.

По думите му си личи доста прецизната подготовка на убийството. Той явно сериозно е накърненил бизнес интереси. Така известния Весо Дебелия не е бил кой знае колко известна личност в бизнес-престъпните взаимоотношения. Убийството е подготвено добре, според стандартите. Самият автомобил, който е опожарен показва познат похват.

У нас т. нар. килъри не са професионални убийци. Това са обикновено хора, които са близки в обкръжението на поръчителите на убийството, дори най-доверените им хора. Имало е случаи, в които съм разговарял в такива хора. Докато в руските среди има професионални убийци, увери Ботьо Ботев.

Убеден съм, че хората, които работят по случая искат то да се разкрие. Въпросът е как ще се справят, тъй като работата им е много трудна. Това е върхът на айсбергът в криминалистиката, където трябва да работят най-подготвените хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12142 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Pokerstar

2016.07.17 | 09:52

10
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu !!

2016.01.10 | 22:55

9
Всичко в подземният свят се знае, но както парите отварят уста, така ги и затварят. Закона ОМЕРТА.

2016.01.10 | 19:14

8
neka kaje de,3nae se ze e boiko ybieca

2016.01.10 | 19:13

7
Ботев,проститутко,по-добре е да си траеш

2016.01.10 | 18:59

6
Бойко Борисов стои на върха на пирамида в разпространението на дрога у нас. Това заяви пред Нова телевизия бивш наркодилър и зависим от дрогата. Той бе категоричен, че с идването си на власт бившият премиер е започнал поредица от акции по залавяне на конкуренцията си, за да осъществи контрол върху търговията с дрога.
Сметки

2016.01.10 | 16:33

5
България е малка страна и всички се познаваме. Не е учудващо че всичко се знае за престъпните планове. Въпреки познанието няма нито един от хилядите убийци преследван и наказан от закона. Очевидно това не се смята за престъпление в България. Но защо не плащат данъци като всички нас? Убийците ходят по обществените тротоари и шофират по обществените пътища. Нека да сметнем от началото на прехода има над 1000 поръчкови убийства. Колко е средния хонорар на убиеца? ако решим че е 40 000 на убийство това прави 40 милиона нерегистрирани приходи. Тези хора не плащат здравни осигуровки. Не плащат пенсионни. Ако се обложат с 10 процентов данък това прави 4 милиона приходи. Достатъчни пари да покрият разходите по приключване на северна дъга, да се платят допълнителните хонорари на полицаите когато напълнят града при следващия театър на Волен Сидеров, да подновят дограмата на детските градини в цялата страна, да се осигури подслон и топла супа на изнасилвачите и крадците идващи от близкия изток за 3 години напред.
Засрамете се

2016.01.10 | 15:20

4
Тоя пияница,който не е разкрил нито едно поръчково убийство,обикаля студията с тъпите си изказвания !
Me4tatel

2016.01.10 | 09:54

3
Toq Botyo za vseki vsichko znae,no vsichki sa na svoboda!!!
ax

2016.01.10 | 09:53

2
toz Botyo e nai golemija sme6nik koito e ba4kal njakoga v otdel ubiistva.....samijat toj e naglasil I napravil taka 4e da se izbijat pomejdu si dosta horica kato e iznasjal pokazanija I informacija dokato e rabotil za MVR

2016.01.10 | 08:55

1
въпроса е , дали е организирано през работно време ?

Добави коментар

Водещи новини