Увеличиха присъдата на мъж, убил жена си с чук

  • 08 януари 2016 11:33

  • 1496
  • 0
Увеличиха присъдата на мъж, убил жена си с чук
© Getty Images/Guliver

Варненският апелативен съд измени 13 годишна присъда на Окръжния съд в Разград, с която Илиян Илиев е бил признат за виновен за убийството на жена си Валентина, съобщиха от пресцентъра на съда. Убийството е извършено през февруари миналата година по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Втората съдебна инстанция определи "доживотен затвор" за подсъдимия и замени наказанието с лишаване от свобода за срок от 30 години. Освен наказанието, апелативната инстанция увеличи и присъдените обезщетения по предявените граждански искове до пълния им размер - за сума от по 200 000 лв. за родителите на убитата, и за сума от по 250 000 лв. за двете деца на почерненото семейство. Илиев е осъден да заплати допълнителна държавна такса по уважените граждански искове в размер на 21 600 лв.

От пресслужбата на съда припомнят, че този казус е свързан с едно от най-тежките и брутални убийства, извършени на територията на Разградска област.

За да измени първоинстанционната присъда Варненският апелативен съд кредитира заключението на повторната, назначена във въззивното производство комплексна съдебно психиатрична и психологична експертиза, посочват от съда. Апелативната инстанция е приела, че Илиев е извършил деянието в състояние на обикновено раздразнение. Съдът намира, че при извършване на убийството подсъдимият е проявил изключителна ярост, ожесточение и отмъстителност, далеч надхвърлящи понятието "особена жестокост."
Решението подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред ВКС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини