Двама загинаха при катастрофи на булевард в Кърджали

  • 08 януари 2016 10:50

  • 1432
  • 0
Двама загинаха при катастрофи на булевард в Кърджали
© Булфото/архив

Двама са загинали при пътни произшествия на главния булевард в кв. "Възрожденци" в Кърджали. Около 13 часа в четвъртък на бул. ”Христо Ботев” в областния център водачът на лек автомобил „Рено” М.С./39/ се движил с несъобразена скорост и блъснал пресичащ на пешеходна пътека 66-годишен. Пострадалият бил транспортиран в кърджалийската болница със счупвания по тялото и по-късно починал. Според очевидци пешеходецът бил с внук си и двамата тръгнали да пресичат. Микробус спрял, за да им осигури предимство, но в същия момент бил изпреварен от "Рено", което блъснало мъжът.

От удара той отлетял на няколко метра край пешеходната пътека, а детето не било засегнато като по чудо. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и шофьорът е задържан в полицейското управление.

Сигнал за катастрофа на същия бул.”Христо Ботев”, но на около 200 метра от първото поизшествие, бил подаден в петък към 02,20 часа. Лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 22-годишния С. Ф. се блъснал в бетонен стълб вследствие на движение с несъобразена скорост. При удара загинал 30-годишен пътник в колата, а шофьорът и 29-годишен, който също пътувал в автомобила, пострадали тежко. Два екипа на пожарната служба са извадили ранените от колата, които са били транспортирани и настанени за лечение в болницата. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини