Иран забрани всички саудитски продукти

  • 07 януари 2016 13:51

  • 1349
  • 0
Иран забрани всички саудитски продукти
© GettyImages/Gulliver

Иранското правителство забрани вноса на всякакви саудитски продукти или продукти, идващи от Саудитска Араби, съобщи днес на сайта си иранската изпълнителна власт, цитирана от АФП.

"Съветът на министрите забрани вноса на всякакви саудитски продукти или на продукти, идващи от Саудитска Арабия", информира източник на АФП, допълвайки, че се запазва забраната за малкото поклонничество или умра, което се прави в Мека извън периода за задължителния хадж, до ново разпореждане. 

Иранската държавна телевизия съобщи новината за забраната и поясни, че решението за нея е било взето на извънредно заседание на кабинета на президента Хасан Рохани, предаде Асошиейтед прес.  Иран забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, след като кралството скъса дипломатически отношения заради нападенията срещу саудитското посолство, последвали екзекуцията на шиитски духовен водач, допълва БТА.

Годишният внос на Иран от Саудитска Арабия се оценява на 60 милиона долара годишно и се състои основно от опаковъчни материали и текстил, припомня АП

Последвайте канала на

1349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини