Пуснаха масови намаления след празниците

  • 06 януари 2016 15:02

  • 1926
  • 0
Пуснаха масови намаления след празниците
© Булфото

Магазините отново масово пуснаха големи намаления след празниците и напълниха моловете за пореден път. Много от големите магазини отново са се окичили с надписи "-50%" както за женски, така и за мъжки дрехи, съобщи БТВ.

Причините са много, едната от които, че хората често връщат коледните си подаръци и те трябва да бъдат продадени, обясняват специалистите. „Всички, които не са харесали подаръка си, могат да го върнат с касова бележка и да получат друга стока или ваучер за нова колекция“, обясни Теодора Трифонова, която е управител на магазин.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) пък отчетоха, че по Коледа са направили 160 проверки и са регистрирали 20 нарушения. Очаква се някои от тях да се повторят и при настоящите намаления.

"С печатни материали, разпратени до хората, се анонсира, че в търговските обекти са налични много изгодни стоки, а като отидете в самия търговски обект, те не са налични - т.е. идеята е да ви привлекат в съответния магазин и вие така или иначе нещо да си купите", казва Димитър Маргаритов от КЗП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини