Кметицата на Кьолн със съвети как да се държат жените след сексуалните атаки

  • 06 януари 2016 13:14

  • 3716
  • 6
Кметицата на Кьолн със съвети как да се държат жените след сексуалните атаки
© Getty Images/Guliver

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер беше подложена на критики, след като предложи правила за поведение на жените в отговор на вълната от сексуални посегателства, която разпали продължаващите дебати за миграцията в Германия, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Потребители публикуваха в социалните мрежии коментари с хаштаг "На една ръка разстояние", изразявайки неодобрението си към предложението на Рекер жените да стоят на определено разстояние от непознати на улицата и да се движат в групи, за да не привличат внимание.

Има данни, че масовите нападения в новогодишната нощ близо до централната жп гара в Кьолн, включващи над 90 предполагаеми сексуални посегателства и поне едно изнасилване, са били извършени от мъже от северноафрикански произход.

Не е ясно дали мъжете са били кандидати за убежище или имигранти второ поколение, но престъпленията предизвикаха в Германия разгорещени дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в страната през 2015 г.

Рекер, която привлече медийното внимание, когато през октомври беше намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците, сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Според критиците й вместо това тя би трябвало да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Според полицията подобни престъпления са били извършени също така в Хамбург и Щутгарт по време на празненствата в новогодишната нощ, макар в значително по-малък мащаб.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3716 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Любител

2016.01.15 | 02:11

6
Очаквам препоръки към германките, да се забулят с черни чаршафи, за да не предизвикват сексуални помисли у тези получовеци.Така де, ще се интегрираме.Колко му е.
ДАН

2016.01.10 | 13:03

5
ПРАВИЛНА........ДА СИ ВЗЕМАТ ...БУРКИ И МЪЖЕТЕ СИ........КМЕТИЦАТА ИСКА ТАКА
ЗНАЕЩ

2016.01.10 | 13:00

4
ТА СИ И ЗНАЕХ, НЕМЦИТЕ И ВЪОБЩЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ СА ГОЛЕМИ ТЪПАЦИ. ЖИВЕЯТ СИ В НЯКАКЪВ ВИРТУАЛЕН СВЯТ И ИСКАТ ДА ГО НАЛОЖАТ НА ДРУГИТЕ. БОЖЕ, БОЖЕ КАТО ПРИБИРАШ ГРЕШНИТЕ ЗАЩО НЕ ПРИБЕРЕШ И СМЕШНИТЕ!
хаха

2016.01.08 | 04:23

3
Тези са смешни вече! МЕСТНИТЕ аборигени гермнците ще трябва да се съобразяват с арабите?!?!?! Правила за германците смяхххххххх смяххххххх вместо да ги изгонят тея арабески те ебават германците хахаха
резак

2016.01.07 | 17:01

2
да се подмият предварително?

2016.01.07 | 17:00

1
Да ходят с избръснати шунди,щото ще ги порим до откат !

Добави коментар

Водещи новини